Middeleeuwse markt 

Een gezellige “middeleeuwse markt” in Vries

Op zaterdag 4 juni, vanaf 11:00 tot 16:30 vindt er op de Brink in Vries een warenmarkt plaats met een knipoog naar het verleden. 

We laten de Brink bruisen van rumoer, muziek, dans, en het geroezemoes van het publiek op de markt. Met producten van toen en nu, om te kijken, te kopen, te proeven en te proberen. Laat je verbazen en geniet van de gezellige sfeer op de markt. 

Naast de warenmarkt zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. Er is muziek, een boekenmarkt en een roofvogelshow, door een erkende valkenier. De roofvogelshow begint om 13:00 op de brink. 

Er zal een vuurspuwer zijn, live acteurs die de middeleeuwse sfeer vergroten. Op de terrassen aan de Brink kun je volop terecht om lekker te eten en te drinken. Daarnaast zijn er diverse demonstraties van oude ambachten en kun je meedoen aan verschillende workshops, zoals schilderen en zingen of... kruisboogschieten. Het Vrijstatig Volkje komt de markt opvrolijken met Middeleeuwse muziek en dans. 

 


'Kalligraferen, stoffen bedrukken, een vislooier, een palingroker, varken aan het spit, een kunstinstallatie naast de kerk en een dolende ridder.

Maria vertelt verhalen, en de marskramer, de hofnar, de dorpsomroeper kun je ook zomaar tegenkomen.'

Niet zo Middeleeuws maar mooi meegenomen: een kleine boekenmarkt met literatuur, architectuur en meer. En de barbier is er ook, dus u kunt netjes geknipt weer naar huis. Parkeren kan vlakbij de Middeleeuwse markt.


Nou ja, `t wordt gewoon een gezellige boel!


Middeleeuwse warenmarkt: Gratis toegang 
Brink in Vries, vanaf 11:00 tot 16:30

Roofvogelshow: Gratis toegang
Op de Brink om 13:00

 

Dit vind je terug op de Middeleeuwse markt:

Honing en honingheerlijkheden - Kalligraferen - Leren vachten - Stoffen - Kussens -Handbeschilderde zijden kleding - Shawls - Zalmleren producten - Show van looien van visleer - Glassieraden - Streekproducten: koffie, thee, zeep, bier, wijn, snoep, jam, mosterd, kruiden - Beeldhouwwerken van verschillend gesteente - Wereldwinkel met 
Fairtrade originele kadootjes - Boekenmarkt naast de kerk - Zelfgemaakte luxe zeep -Tin en brons - Gevlochten manden van wilgen tenen - Heilzame kruiden: thee, olie, zalf, tinctuur, siroop van allerlei kruiden - Koeien-geiten-en schapenkaas - Ambachtelijke slagersworst - Poffertjes - Decoraties van natuurlijk materiaal - De scheerbaas komt ook -Meubilair en Brocante - De zilversmid met mooie sieraden - Kaarsen - Een boerenijsje - Muziek, theater en middeleeuwse gein - De vuurspuwer - De hofnar - De stadsomroeper