Naast de evenementen op ons festival zijn er een tal van activiteiten te doen in de omgeving. De komende tijd zullen we op deze pagina onze tips en nieuws omtrent het festival met jullie delen. 

Say hello

Nieuws van 2 juni: 'De camping krijgt al vorm!'

De eerste tenten voor de camping zijn zojuist klaar gezet. Daarnaast wordt het gras nog even netjes gemaaid. We zijn er klaar voor! Wil je weten wat er allemaal dit weekend te doen is? Lees nog eens rustig ons programma door. 

Nieuws van 2 juni: 'kaart verkoop ook mogelijk aan de deur!'. 

Lukt het niet om online een kaartje te kopen? Voor de theater voorstelling 'De Weldoener' zijn er ook kaarten aan de deur beschikbaar. 

Nieuws van 2 juni :'De opbouw is begonnen'.

Het is zover! de eerste tenten zijn gebracht voor de opbouw van de pop-up camping. Het wordt mooi dit weekend en wil jij nog op de camping staan? Mail campingbaas Wim voor een plekje! 

'Dikke tip!' Petrus in het land. 

Op 28 mei werd het programma Petrus in het land uitgezonden. Het geeft een prachtige weergave van het dorp Vries, de Bonifatiuskerk en ons festival. Kijk je mee? 

'Petrus is in Vries, waar dominee Bert Altena ons welkom heet in de Bonifatiuskerk, al bijna 1.000 jaar het historische middelpunt van Vries. Verschillende leden van de gemeente zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het 'Bonifatiusfestival', een initiatief van diverse organisaties in het dorp Vries in de gemeente Tynaarlo, dat zorgt voor verbinding en samenwerking tussen de bewoners, waarbij oud en nieuw met elkaar verweven worden'.


Bron: KRO NCRV. 


Nieuws van 26 mei: 'Teaser van het concert Kalliope online'. 

Op Pinkstermaandag 6 juni vindt er in het Bonifatiuskerk in Vries een gratis concert plaats van het Kalliope koor uit Berg en Dal. Benieuwd hoe dit klinkt? Klik hier

Ben je enthousiast geworden? We ontvangen je graag op maandag 6 juni in de Bonifatiuskerk in Vries. Het koor treedt op vanaf 11:30 tot 12:30. 

 

Nieuws van 24 mei: 'Opening festival'. 

Vrijdag 3 juni gaan we om 17 uur het Festival feestelijk openen door de Bonifatiusvlag van de toren van de kerk uit te steken.
Tevens wordt dan het eerste exemplaar van het boekje met de Fietstocht langs historische locaties in Vries en omgeving, dat door de Historische Vereniging is samengesteld, officieel aangeboden aan dhr. Bert Hagen van de RABO-bank, die deze uitgave mogelijk heeft gemaakt.
De expositie van de kunstenaarsvereniging VTNL, die de hele maand juni in de kerk te zien is, zal dan ook worden geopend.
En we ontvangen vanaf dat moment de eerste gasten op de speciale festivalcamping.
Iedereen is welkom om bij de opening van het Festival, voor de kerk, aanwezig te zijn. Samen maken we er een feestelijke happening van, als start van hopelijk een mooi dorpsevenement.

 

Nieuws van 23 mei: 'Gespot langs de A28'. 

Wij zijn overal zichtbaar, in de brievenbus, langs de snelweg en op borden aan de lantaarnpalen. Over twee weken begint het Bonifatiusfestival in Vries. Kom jij ook?

Het festival is gratis te bezoeken, voor het symposium en de theatervoorstelling wordt wel entree gevraagd. Deze kaarten zijn te koop via onderstaande link. 

Het nieuws en Tips 

Nieuws van 19 mei: 'De repetities zijn in volle gang' 

Onze fotograaf Ed Molenaar heeft meegekeken tijdens de repetitie voor het Bonifatiusfestival. Zoals je kunt zien zal er muziek zijn, theater en spel. Kom je gezellig langs? Lees ons hele programma via onderstaande knop. 

Nieuws van 16 mei: 'We zijn zichtbaar aanwezig!' 

Waar we eerder schreven over de spandoeken aan de kant van de snelweg of een flyer. Kunnen we nu mededelen dat we ook op billboards te zien zijn! Het festival begint over 20 dagen! heb jij ons hele programma al gezien? 

Nieuws van 15 mei: 'Opnames van KRO NCRV'. 

Op 23 mei zullen er in en rondom de Bonifatiuskerk opnames worden gemaakt door KRO NCRV voor het programma Petrus in het land. In deze aflevering wordt er aandacht besteed aan het Bonifatiusfestival. Hou de site in de gaten dan delen wij de datum van de uitzending snel. 

Tip: 'Heb je ons al gespot?'  

Langs de kant van de snelweg, een flyer op de deurmat of bij ons in het gemeentehuis. We zijn overal te zien. Heb jij ons al gespot? Tijdens het festival zijn de meeste activiteiten gratis en voor het symposium en theater voorstelling wordt een kleine vergoeding gevraagd. Wil je meer weten? Neem eens een kijkje op de pagina met 'programma'. 

Nieuws van 10 mei: 'Recensie De Weldoener van Illusteren figuren'. 

Vorige week was de premiere van het toneelstuk de Weldoener. Dit toneelstuk is te bezoeken tijdens ons festival. Benieuwd naar wat Omrop Fryslân hierover schreef? Klik op onderstaande link. 

Tip: 'Gratis concert van het koor Kalliope' 

Op maandag 6 juni aan het einde van de ochtend 11:30 tot 12:30 treedt het koor Kalliope op in de Bonifatiuskerk in Vries. Onder leiding van dirigent Frank Litjens zingt het koor het prachtige Passie-deel van de Messiah van Händel. Het ruim 20-koppige koor wordt begeleid door het Forster strijkkwartet en organiste Pauline Schenk. Als solisten treden op: mezzo Carmen de Haan en tenor Emiel Hoefnagel.

Tip: 'Gekleurd grijs'Kunst, theater en muziek maken, rondleidingen volgen en voorstellingen bezoeken.  

In juni vindt de culturele actiemaand Gekleurd Grijs plaats. In heel Drenthe organiseren instellingen en kunstenaars bijzondere activiteiten voor senioren. 

Van workshops tango tot acteren en van schilderen tot zingen. Op www.gekleurdgrijs.nl zijn alle activiteiten te vinden.  

 

Tip: 'Doe mee aan de kunstwedstrijd'


Er is een kunstwedstrijd uitgeschreven ter gelegenheid van het festival. Het thema is Vriendschap en Verbinding. Elke inwoner van Vries kan meedoen (jong en oud) Lees de voorwaarden van de wedstrijk via onderstaande link. Wij zijn benieuwd naar jullie creaties! 

Nieuws van 28 april: Nieuwe onderdelen op het programma! 

Er zijn nieuwe activiteiten toegevoegd aan ons programma. Pinkstermaandag kun je mee gaan wandelen door de omstreken van Vries. Laat je verrassen door de historie. De tocht duurt 8 km. Daarnaast is de lijst van de middeleeuwse markt flink aangevuld! Neem eens een kijkje...

Nieuws van 19 april:  Het symposium 

Op zaterdag 4 juni vindt er een inspirerende symposium plaats in de Bonifatiuskerk in Vries. Zoals je hiernaast kunt lezen is er een ochtend vullend programma met interessante sprekers en is er voor de bezoeker ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Wil je graag meer lezen? Bezoek de pagina over het Symposium op onze website. Ben je direct enthousiast? via onderstaande knop kun je direct een ticket boeken. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. 

TIP : 'Wil je weten wie Bonifatius was? Bekijk hier Welkom in de Middeleeuwen’.

Niek Barendsen heeft voor de NTR een historische comedy over de Middeleeuwen gemaakt. In 7 afleveringen maakt de kijken kennis met o.a. Ridders, heksen, vikingen, kwakzalvers, paarden, koningen, monniken en de zwarte dood. Ook Bonifatius wordt voorgesteld. Wil je weten wie Bonifatius was? klik op onderstaande link en bekijk de aflevering op NPO gemist. 


Foto: NTR / Robbert-Jan-van der Does.

Nieuws van 9 maart: Bonifatius promotie film is live! 


Heb je onze film al gezien? Op de home pagina zie je een leuke promotie film over het Bonifatiusfestival. Het filmpje geeft een goede sfeer van het festival en de plannen die we hebben. Hier wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Hou de website in de gaten want het programma wordt nog aangevuld. 

Nieuws van 5 maart: Jongeren helpen mee met het Bonifatiusfestival. 


Jongeren uit Vries en Donderen en jongerenwerker doen mee met PR activiteiten Bonifatius festival Vries. De groep zal zich met name bezig houden met nieuw sociale media. Instagram tik tok, etc.

Nieuws van 4 maart: Landelijke publicatie Volzin

Volzin schrijft verhalen over religieuze betekenisgeving, zingeving en inspiratie. In het nummer van maart staat een essay over Bonifatius, geschreven door Bert Altena. Wil je het lezen? Klik op onderstaande link.

Nieuws van 3 maart: kaartverkoop gestart! 

De kaarten voor het Symposium en voor het Theater de Weldoener zijn vanaf nu verkrijgbaar via onderstaande link. Er zijn beperkte plekken dus 
op = op.

Nieuws van 3 maart: Website lancering 

Op donderdag 3 maart 2022 wordt de website bonifatiusfestivalvries.nl gelanceerd. Vanaf dat moment kun je alles lezen over de activiteiten, mogelijkheden tot overnachten en kun je je aanmelden als vrijwilliger. Ook is het mogelijk om 3 maart vanaf 17:00 kaarten voor het symposium en theater te kopen.